Pčelarsko društvo Varaždin

OPG Stjepan Seketin

Na posjedu od 3.000 m2 s vidikovcem nalazi se 65 pčelinjih zajednica. Tu je i vinograd, voćnjak, vrt,te kuća uređena u tradicijskom stilu.

Galerije slika

Znate li...

 .... da je ukupna težina jaja koja matica snese u 24 sata (2.000 komada) teža od same matice ... da sve ovo i još mnogo drugih zanimljivosti možete saznati ako čitate naš časopis

 

OPG Nikola Vujnovac

OPG Nikola Vujnovac
Zrinski i Frankopana 23 42000 Varaždin

OPG Nikola Vujnovac posjeduje parcelu zemljišta od 888 5hv. 
Pustike bb, Imbriovec,  opcina Jalžabet, Županija Varaždinska.

Na posjedu postoji  izgrađena klijet, pčelinjak i 124 pčelinje zajednice, registrirano uzgajalište matica pčela (Apis mellifera carnica), te oplodna stanica sa 200 oplodnjaka za proizvodnju matica.

Atraktivan vidikovc prema prekrasnoj udolini rijeke Plitvice i Drave, akumulacijskog jezera hidrocentrale, donjeg i gornjeg Međimurja, daje poseban ugođaj za opuštanje prolazniku i putniku namjerniku.

Moguć je prihvat gostija po dogovoru, vođenje degustacija pčelinjih proizvoda i pripravaka na bazi pčelinjih proizvoda, prezentacija uzgoja i držanja pčela, pčelinjih matica i dobivanja meda, cvjetnog praha, propolisa,  matićne mliječi, rojeva i dr.

Kao posebnost, moguća je degustacija meda iz djevicanskog saća, prodaja i isporuka selekcioniranih matica pčela. Matice isporućuju pouzećemi preko poštanske dostave.


Kontakt: 098/413 997.

Karta OPG Nikola Vujnovac