Pčelarsko društvo Varaždin

OPG Nikola Vujnovac

Na posjedu od oko 3.200 m2 nalazi se 124 pčelinje zajednice i 900 pčelinjih matica. Obitelj Vujnovec poznata je po kvaliteti u proizvodnji medenjaka.

Galerije slika

Znate li...

... da 1 kg pčela prirodnog roja ima 7.000 - 8.000 radilica ... da srednje jaka pčelinja zajednica ima oko 50.000 radilica
... da pčelinja zajednica u godini dana potroši za svoj opstanak i uzgoj legla prosječno 80 kg meda i 25-30 kg peluda ... da jedna pčela posjeti u minuti oko 12 cvjetića, a tijekom dana 4.000 cvjetića

 

OPG Nikola Vujnovac

OPG Nikola Vujnovac
Zrinski i Frankopana 23 42000 Varaždin

OPG Nikola Vujnovac posjeduje parcelu zemljišta od 888 5hv. 
Pustike bb, Imbriovec,  opcina Jalžabet, Županija Varaždinska.

Na posjedu postoji  izgrađena klijet, pčelinjak i 124 pčelinje zajednice, registrirano uzgajalište matica pčela (Apis mellifera carnica), te oplodna stanica sa 200 oplodnjaka za proizvodnju matica.

Atraktivan vidikovc prema prekrasnoj udolini rijeke Plitvice i Drave, akumulacijskog jezera hidrocentrale, donjeg i gornjeg Međimurja, daje poseban ugođaj za opuštanje prolazniku i putniku namjerniku.

Moguć je prihvat gostija po dogovoru, vođenje degustacija pčelinjih proizvoda i pripravaka na bazi pčelinjih proizvoda, prezentacija uzgoja i držanja pčela, pčelinjih matica i dobivanja meda, cvjetnog praha, propolisa,  matićne mliječi, rojeva i dr.

Kao posebnost, moguća je degustacija meda iz djevicanskog saća, prodaja i isporuka selekcioniranih matica pčela. Matice isporućuju pouzećemi preko poštanske dostave.


Kontakt: 098/413 997.

Karta OPG Nikola Vujnovac